Нова шампионска титла за волейболистите на „Славейков“

Волейболният отбор на СОУ ‘‘Петко Рачов Славейков‘‘ за юноши 8-10 клас стана шампион на България на провелите се в Смолян финали на Ученическите игри.

Нашите момчета, водени от треньорите Павел Митев и Димитър Гочев бяха в група „Б“ заедно с отборите на Червен бряг, Бургас, Добрич и Пловдив.

В група „А“ бяха отборите на Смолян, Попово, Враца, Разлог и София. Отборът бе в състав: Сонер Яшар (капитан), Симеон Топузлиев, Петър Петров, Валентин Хаджийски, Енис Исмаил, Мерсин Хасан, Владислав Лукаревский, Симеон Сотиров, Кристиян Дамянов и Никола Чолаков. В групата волейболистите ни показаха изключителна игра и спечелиха макар и трудно всичките си мачове с 3:0. На полуфинала срещнаха отбора на София и след като отново показаха блестяща игра спечелиха с 3:0 и за пореден път се класираха на финал. Там те победиха опитния отбор на Разлог пак с 3:0, пред погледа на директора на училището Милко Багдасаров и областния управител на Кърджали – Илия Илиев. Те отново показаха изключителна тактическа дисциплина, колективен дух, желание за победи и доказаха за пореден път, че не случайно са сочени за най-добрия отбор на тази възраст в България.

Освен златни медали и купа, нашите волейболисти бяха отличени и с три индивидуални награди – капитана на отбора Сонер Яшар бе определен за най-добър разпределител, Симеон Топузлиев за най-полезен играч на турнира и Петър Петров за най-добър изпълнител на начален удар. Интересен факт е че преди 3 години същия този отбор отново завоюва златото, но при момчетата 5-7 клас, след като отново не загуби нито един гейм на финалите, които отново бяха в Смолян.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини