Преглед на печата - 7 януари


"Закопчаха Секса за грабеж", е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". 21-годишният рецидивист Светослав Ганчев по прякор Секса, хванат на автогарата в Хасково. Ганчев има множество присъди за кражби и една за измама, цитира "Новинар" запознати с досието му.

"Съдът спря багерите към "Свети Георги", е друго заглавие от първа страница. Заведението на Кенана е незаконно, трябва да се премахне, категоричен е кметът на Хасково Георги Иванов.

Продължаваме със заглавията от първа страница: "Наша църква в Одрин става музей". Българският храм "Св. Св. Константин и Елена" няма да бъде действащ след неговото възстановяване. Той ще остане исторически паметник, ще бъде музей на Възраждането", допълва вестникът.

"Рекорд": 18 под нулата, без дървена ваканция", е челното заглавие от втора страница. Учениците от общината тръгват днес на училище въпреки рекордните студове, сковали областния център. От петък се подгряват парните инсталации в училищата, няма информация за аварии.

"Парното в болницата: тука има, тука нема", четем още на новинарските страници. Пациентите в повечето отделения си носят печки от вкъщи, е нерадостното допълнение към заглавието.

"Разярен татко бие 10-годишен на пързалка", е тревожното заглавие от първа страница на "Хасковска Марица". Удряше ме в лицето, защото бутнах шейната на сина му, цитира вестникът четвъртокласника Ясен.

"Връщат студент от Германия заради здравна карта", пише още "Марица". "Ким 2000" отказаха документите на сина ми, дошъл твърде рано, твърди пред вестника Христо Сариев. А от фирмата казват: "Карти се сменят 15 дни преди изтичането им, за учащи и губретчии правим компромис".

"2684 безработни наети по програми" е друга информация от новия брой. Най-много са работните места по програмата "От социални помощи към заетост", в нея са били включени 1763 души.

"След ремонт отварят кухнята на инвалидите", четем още на днешните страници. Вграден керамичен плот с два котлона, професионална газова готварска печка и пароуловител с вентилатор са новите придобивки за клуба на инвалидите в Хасково.

"Полицейски шеф мести наркоакция в Хасково", "Стипендии за 4 златни атлетки", "Димитровград е намалял с 2000 души след празниците" - всичко това можете да прочетете в днешния брой на "Хасковска Марица".

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини