Преглед на печата - 8 януари

3 школа пред дървена ваканция, е челното заглавие на „Новинар юг" днес.Температурите в механото, математическата и езиковата гимназии вчера бяха под 18 градуса. Ако и днес е така РИОКОЗ ги затваря.

Лед скова областта за часове, е темата на водещата публикация.Линейка с бебе остана блокирана в Криво поле. В Тополовград обявиха бедствено положение, тирове задръстиха Е-80.

Камина рани 2-ма в „Бадема", информира следващата дописка. Камина с водна риза избухна и потроши апартамент в хасковския квартал. Заради ниските температури водата в инсталацията замръзнала и след запалването на огъня в ризата се образувало високо налягане, което предизвикало взрива. Стопаните на жилището са откарани по спешност в блоница с изгаряния и травми.

Търсят още 200 000 евро за втората ни църква в Одрин,съобщава „Новинар юг" в публикация на втора страница. Вчера министърът на културата Стефан Данаилов обяви официално началото на реставрационните дейности в храма „Свети Свети Константин и Елена".

Съдят редник за 4-ма ранени бойци, е друг акцент от днешното издание на вестника. Делото за катастрофата на военния камион до Корен от миналото лято започва утре, 40 призовани за свидетели.

Отказват линейка на момче с 40 градуса, е челното заглавие на „Хасковска Марица".Претоварени сме, пациентите да търсят личните си лекари, казват от Спешното отделение.

Тополовград бедства, лед скова Хасково, е централна тема и в това издание. 100 машини опесъчаваха затворените пътища в областта вчера сутринта.

Рекорд от 83 регистрирани за ден моторни превозни средства отчита следващата публикация. Според директорът на „Общински приходи" в Хасково това е абсолютен рекорд за брой регистрирани возила за един ден. За цялата 2007 година в дирекцията са вписани общо 7 396 автомобила.

Рейс се преобърна, деца и сърдечноболен в снежен капан, четем на трета страница на вестника. Автобус на хасковската фирма „Арда Тур" катастрофира след село Александрово.Ранени няма.

И още в „Хасковска Марица" днес: 45 751 лева взеха общини от екоглоби. Заплатите в „Неохим" с 20 процента нагоре. Плащаме данъците за 2007-а до 30 април.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини