Не можахме...Не успяхме...За съжаление (5-имата нови)

Меглена Плугчиева, Михаил Миков, Николай Цонев, д-р Евгений Желев и Валери Цветанов са предложенията за нови министри в кабинета на Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС.

Политическият съвет на управляващата коалиция БСП - НДСВ - ДПС обсъди днес предложенията за структурни и персонални промени в изпълнителната власт. Срещата бе в резиденция "Лозенец". Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков ще бъде новият министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Румен Петков. Посланикът на България в Германия Меглена Плугчиева ще бъде вицепремиер без портфейл, отговарящ на еврофондовете. Николай Цонев ще бъде новият министър на отбраната на мястото на Веселин Близнаков. Д-р Евгений Желев ще замени проф. Радослав Гайдарски и ще е новият министър на здравеопазването, а Валери Цветанов ще заеме поста на министър на земеделието и продоволствието на мястото на Нихат Кабил. Промените в кабинета ще бъдат гласувани от Народното събрание в четвъртък, 24 април.
Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев заяви пред Висшия съвет на партията, че скандалът в МВР е разклатил доверието в правителството.

Не можахме да използваме политически силния старт на коалицията.

Не успяхме да наложим нашия дневен ред на обществото, реалните проблеми, които вълнуват гражданите – икономическото развитие, нивото на доходите, социалната справедливост, каза Сергей Станишев.

За съжаление, позволихме опозицията – парламентарната и извънпарламентарна, да наложат теми, които бяха свързани само със ситуацията в МВР и със скандала, който се разрази.

Това разклати доверието не само в министерството, но и в правителството и в коалицията. Минахме през трудни вотове, особено последния, който постави въпроса за консолидацията на управляващата коалиция. В тази ситуация политически е правилно и необходимо да извършим сериозни и персонални и структурни промени в изпълнителната власт.

Реалността е такава, че България се намира в ситуация една година преди редовните парламентарни избори.

Предизборната кампания се изтегля във времето като поведение, каза още Станишев. Кампанията няма да бъде три месеца преди избори, целият този период е предизборен и това поставя правителството и управляващата коалиция в още по-трудна среда, защото е естествено опозицията да бъде особено активна и безмилостна към управляващите, каза още премиерът. /БГНЕС
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини