Преглед на печата - 23 април

Водещата новина в днешния брой на "Новинар ЮГ" е с адрес Хасково-Пловдив: "Секретното дела за един милион евро сгафено". Апелативният съд в Пловдив отмени 12-годишната присъда на Вели Мехмедали - Патрона за трафик на голямо количество амфетамин. Засекретеното дело е върнато за ново разглеждане от друг състав на Хасковския окръжен съд.

Още едно челно заглавие от съдебната хроника: "Митко от стамболовското село Гледка осъди държавата за 15 000 лв.". 45-годишният тираджия арестуван и разследван без вина за трафик на суровина за 3 тона хероин, иска още 53 бона, е допълнението към дописката.

"36 хасковски села без европари", е също водеща информация от първа страница. Европейската комисия реши, че селища в община-областен център нямат право да кандидатстват по оперативната програма.

"МОН отрича за 6-годишните първолаци", пише още "Новинар". Зам.-министърът на образованието Кирчо Атанасов не бил разбран правилно.

"Олиото в Харманли поскъпва след Великден", четем още на новинарските страници. Предпразнично поскъпване няма да има, цитира вестникът шефове на маслодобивни фабрики в града.

"Малки ел.сметки за април, тесла през май", е водещото заглавие в новия брой на "Хасковска Марица". Многото почивни дни и нов софтуер променят графика на отчитане.

"Пожар изпепели 45 декара гора край хасковското село Брягово", е другото чело от първа страница. Две деца-пастирчета предизвикали огъня, твърдят пред вестника запознати.

"Компютърен гаф блокира Търговския регистър", е водещото от трета страница. Повредата засяга цяла България, денонощно работят по отстраняването й, цитира изданието служители на Агенцията по вписванията.

"Почват пазара в Симеоновград", пише още "Марица". Първата копка на новото тържище в града ще бъде направена в петък.

"Наши ученици с изяви в Гърция", е дописката с адрес Димитровград. Ученици и земеделци от Града на младостта да участват на изяви в южната ни съседка, са предложили при посещението на наша делегация домакините от гръцкия град Ферес.

"От Цветница до Великден", е челното заглавие днес в димитровградския седмичник "Тракия". Стотици димитровградчани се стекоха на площада пред кметството, където в късния неделен следобед на 20 април бе даден стартът на едноседмичните градски тържества под надслов "От Цветница до Великден".

И още едно водещо заглавие от "Тракия", посветено на наближаващия голям християнски празник: Евтини козунаци за Великден обещаха димитровградските производители". На среща с кмета Стефан Димитров хлебари и сладкари увериха, че имат пълна готовност за празниците.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини