Внезапни проверки за деца по нощните заведения

Да се правят внезапни проверки на нощни заведения за посетители деца в тях - барове, клубове и дискотеки.
Това е една от идеите, обсъдени на предварителна среща за учредяването на Консултативен съвет за децата в София, съобщава zagrada.bg


Те трябва да се извършват от местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, общинската охранителна фирма "Егида" и представители на Столичната дирекция на полицията.

Самото учредяване на съвета ще се извърши на 12 май и в него освен представители на общината ще влязат хора от регионалния просветен инспекторат, Агенцията за социално подпомагане, сектора "Детски педагогически стаи" към Столичната дирекция на полицията, ДАМС и 18 неправителствени организации.

За председатели на съвета ще бъдат предложени заместник-кметовете по образование Йорданка Фандъкова и по социални дейности Албена Атанасова.

Една от целите на съвета ще е опазването на безпризорните деца.

За тях трябва да се създават дневни и ресурсни центрове, които да не се финансират само от общинския бюджет, а да се търси по-широка подкрепа.

Консултативният съвет ще изготви и дългосрочна програма за децата.

В нея ще бъде обърнато внимание и на грижата за даровитите деца. Тя ще предвижда подкрепа не само за децата, но и за техните родители.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини