Toyota с няколко варианта на бензиновия хибрид Prius

Toyota възнамеряват да се възползват много хитро от зеления имидж на своя бензинов хибрид Prius, като направи нещо повече от марката Prius и представи цяло семейство от екологични модели, които да носят това име. От японската компания споменаха наскоро, че подобна идея е в процес на разглеждане, а най-новите съобщения в медиите потвърждават, че следващото поколение на Prius, което би трябвало да се появи следващата година по време на автомобилното изложение в Детройт, ще се предлага в няколко варианта.

Очаква се да има два различни стила на каросерията за Prius,като едното ще бъде по-малка версия MPV, а другото – голям седан. И двата варианта ще имат своята по-екологична версия, както и далеч по-луксозна. По-големият модел ще следва стила на Hybrid X, показан по време на автомобилното изложение Женева. По-малкият модел пък ще последва линиите на 1/x прототипа със задноразположен двигател, който бе показан в Токио в края на миналата година.

Иначе допълнителните хибридни модели означават и повече обем на производството, като според японското издание Nikkei Toyota ще увеличи производството на хибридни автомобили с около 60 %.

В допълнение се очаква бъдещото поколение да представя значително по-добра икономия на гориво, тъй като това така или иначе не е уникален показател за настоящия Prius. Все пак в момента някои дизели връщат по-добър разход на гориво в сравнение с японския хибрид. Така ще има по-големи двигатели с по-леки каросерии и въпреки че Toyota не възнамерява да възприема технологията с литиево-йонните батерии, то новите модели Prius би трябвало да предлагат по-добра икономия на гориво и по-малко вредни емисии в сравнение с настоящия модел. От 2010 година Toyota се надява да представи и първия си сериен plug-in хибрид.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини