Lamborghini с програма за използвани автомобили

Lamborghini скоро ще имат програма за използвани автомобили, след като стана ясно, че италианският производител на суперспортни автомобили планира подобна програма в Щатите и Европа. Изпълнителният директор Щефан Винкелман съобщи, че сертифицираните използвани автомобили ще се предлагат посредством представителства, а Lamborghini ще отговаря за промотирането на новата кампания.

„Ще започнем това, а след това търговските представители могат да определят къде и как ще става сделката в края на краищата" – обясни Винкелман пред Brandweek. Авантата за Lamborghini е, че повече хора ще отидат в официалните представителства, търсейки използвани автомобили. Идеята е, че това са клиенти, които иначе биха отишли при брокери на луксозни автомобили, които ги закупуват от частни продавачи или търгове.

Освен това хората могат да разчитат на нещо, преди да похарчат стотици хиляди долари наведнъж. Сертифицираните използвани коли се нуждаят да преминат през инспекция на производителя – понякога се стига до 160 места, които се нуждаят от механични или козметични инспекции – преди да влязат в продажба.

Ferrari например имат програма за използвани автомобили в Северна Америка още от 2003 година, а в началото на тази съобщиха за аналогична такава и във Великобритания. Maserati също имат подобна програма в Северна Америка, като предлагат на купувачите едногодишна гаранция или общо 135 000 км за използваните коли, купени чрез техните представителства. Lamborghini в момента са на финалната права от разработването на своята програма.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини