Най-популярните мини автомобили

В съвременните мегаполиси, изпълнени с коли и хора и при днешните цени на бензина автомобилите малолитражки стремително завоюват пазара. Те са икономични, маневрени и за тях е лесно да се намери място за паркиране.

Ето и рейтинга на лидерите след мини автомобилите:

Chevrolet Beat дебютира на нюйоркското автошоу през 2007 година. През тази година този модел се появи в продажба в Европа и Азия.


През миналата година на автосалона в Женева Toyota показа iQ, която ще започне серийното производство през тази година. Тя е само 20 сантиметра по-дълга от Smart ForTwo и 60 см по-къса от Mini Cooper. Побира двама възрастни и едно дете или багаж.


Volkswagen Up! е завръщане на автопроизводителя към славното му минало. Както и знаменитият „бръмбар", моделът Up! е ултрамалка кола. Всички седалки в салона, освен шофьорската, могат да бъдат махнати, задните са надуваеми.


Много скоро в Европа ще започне продажбата на новия модел на Opel Agila. По размери той е съпоставим с Mini Cooper. Мощността му е 86 конски сили. General Motors я позиционира на пазара като женски автомобил.

Nissan Cube ще дебютира в автосалоните на САЩ през тази година. Моделът има размерите на Nissan Versa. Различава се от предшественика си по напълно закръглените форми и дизайна на предната решетка.


Концептуалният модел на Audi наречен Metroproject Quattro се очаква да се появи на пазара през следващата година. Предните му колела се управляват от бензинов двигател, а задните от електромотор.

Списъка завършва с новата версия на Ford Fiesta, европейското производство, на която ще започне през тази година. Ще я има с бензинов и дизелов двигател 1,4 и 1,6.


Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини