Целувка за лека нощ

Съпружеска двойка от Плимут отбеляза 80-годишнината от сватбата си, което е рекорд в съвременната британска история.
Анита и Франк Милфорд се запознали на танци в Християнската младежка асоциация през 1926 г. и след две години, на 26 май 1928 г., се оженили.

Семейството отбеляза т. нар. "дъбова сватба" с шампанско в семеен кръг в старческия дом, където живеят. Те имат две деца и четирима внуци. 73-годишният им син, който също се казва Франк, заяви, че семейството е искало да отбележи годишнината тихо, защото родителите му не обичат да се шуми около тях.

"Ще обядваме добре и ще пием чай", каза той. "Изпратиха им доста поздравителни картички, мнозина познати дойдоха да ги поздравят лично, но тъй като пощата не работи (вчерашният понеделник бе почивен ден във Великобритания - бел. ред.), още не пристигнала телеграмата на кралицата", добави синът на юбилярите.

По думите му родителите му са "много, много щастливи" и се чувстват прекрасно. Тайната на продължителния съвместен живот на семейство Милфорд е целувката и прегръдката преди сън.

"Родителите ни винаги казваха: никога не си лягайте с лоши мисли и чувства", разказва Франк-младши. Преди да се пенсионира на 60-годишна възраст, главата на семейството е работил в корабостроителницата в Дейвънпорт.

Сега той е на 100 години, а съпругата му ще ги навърши през юни. В момента във Великобритания няма друга съпружеска двойка, в която и двамата да са отпразнували 100-годишен юбилей.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини