Най-голямата картина се оказа измама

Художникът, който обяви, че е нарисувал най-голямата картина в света с помощта на GPS, призна, че това е измама, съобщи Прес асосиейшън.

Ерик Норденанкар твърдеше, че е създал най-големия автопортрет в света, който опасва цялото земно кълбо, като е проследил пътя на куфарче с GPS устройство.

Куфарчето било поверено на компанията за куриерски услуги DHL с точните координати за пътуването. То се върнало в Стокхолм след 55 дена. Тогава Норденанкар свалил записа за маршрута и получил рисунката - линия, която преминава през 6 континента и 62 държави.

Блогърите обаче намериха несъответствия в обяснението на Норденанкар. Някои отбелязаха, че много от спирките са насред океана. Други изтъкнаха, че самолетите, които използва за доставки DHL, надали наистина са криволичели така над Северния Атлантически океан, както е оформена косата.

DHL потвърди, че автопортретът е "изцяло измислен проект". Компанията е позволила на Ерик Норденанкар да направи снимки в склада им в Стокхолм за изпълнението на учебен проект.

След това той качил портрета, снимки от пътуването на куфарчето и от известия за доставка на DHL на сайта biggestdrawingintheworld.com. В него накрая пише: "Това е художествена творба. DHL не е транспортирало никога куфарчето.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини