Грижа за косата с естествени съставки

Косата може да понесе всичко – пяна, гел, боядисване, сушене, къдрене, изправяне, стрес, замърсяване, но това я прави по-слаба и изтощена. С течение на времето за нея става все по-трудно да се пребори и да устои на агресията, на която я подлагаме ежедневно. Доверете се на естествени формули, които ще помогнат на вашата "грива" да стане по-здрава и по- жизнена. Ако косата ви е суха или къдрава, тя се нуждае от по-специални грижи. При такива типове коса се получават повече възли и косъмът се чупи по-лесно. Хубаво е да използвате балсами, с помощта на които косата ви ще бъде по-лесна за разресване и с по-вече блясък. Това се дължи на специален комплекс от активни вещества на базата на силикона, съдържащ се в балсамите за суха и изтощена коса. А също така изключително полезни са похранващите продукти под формата на спрей или мляко, които са богати на естествени съставки.
Ето някои естествени съставки, които ще направят косата ви по здрава, блестяща и красива:

Масла от житни култури
Правят косата мека и гъвкава и действат както в дълбочина, така и повърхностно. Имат силни подхранващи и възстановяващи свойства, благодарение на основните мастни киселини, каквито съдържат. Предпазват косата от свободните радикали, излъчвани от UV лъчите. Именно те са причината за изсушаване на косъма.

Овесено мляко
Предпазва косата и е богато на витамини и полизахариди.

Житни протеини
Образуват естествена преграда, която изолира косата от топлината на сешоара.

Масла от източноафриканското дърво карите
Допълнително подхранва и хидратира косата.

Сърцевина от бамбуково дърво
Помага за по-лесно разресване на косата.

Водорасли за подсилване на кератина.
Морската вода е много полезна за косата, тъй като я зарежда с необходимите й минерали и олигоелементи. Чували сме, че водата изсушава косата, но истината е че не тя, а солта всъщност е причината за изсушаването на косата. Шампоаните, които съдържат екстракт от водорасли са много полезни за нея, заедно с морската вода те имат структориращ ефект и действат изключително заздравяващо.
Кафявите и червените водорасли имат в състава си полезно гелообразно вещество и екстрактът от тях има омекотяващ и заздравяващ ефект върху косата. Те са богати на всички олигоелементи и минерални соли (желязо, цинк, манган, мед), които са необходими косата ви да бъде здрава и жизнена.

Бои на растителна основа
Боите за коса на основата на растителни екстракти правят чудеса. Боядисването е по-меко и щадящо. Благодарение на боядисването на растителна основа могат да се получат различни нюанси, близки до естественият цвят на косъма. Ако косата е изтощена и се чупи лесно, боядисването с естествени оцветители ще и подейства възстановявящо. Тя ще стане по-блестяща и с повече обем.
Този метод не е подходящ при наличието на 80 до 100% бели коси.
Източник: Lili

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини