"Явлението" - динамичен трилър

Филмът "Явлението" на режисьора М. Найт Шаямалан ("Шестото чувство", "Следите") представлява параноичен и динамичен трилър, разказ за едно семейство, което бяга от необяснимо събитие, заплашващо не само човечеството... но и основния човешки инстинкт за оцеляване.

Всичко започва без никакво предупреждение, като гръм от ясно небе. В рамките на минути, в главни американски градове започват да умират хора по един странен и жесток начин. Какво причинява тази внезапна промяна в човешкото поведение? Дали това е нов вид терористична атака, експеримент, който е тръгнал в погрешна посока, токсично експериментално оръжие, нов смъртоносен вирус?

За учителя по физика в гимназия във Филаделфия Eлиът Мур (Марк Уолбърг) това, което има значение, е да се спаси от загадъчния и смъртоносен феномен. Въпреки че той и съпругата му Aлма (Зоуи Дешанел) са в средата на брачна криза, те тръгват да бягат. Заедно с колегата на Елиът - учителя по математика Джулиън (Джон Легуизамо) и 8-годишната му дъщеря Джес те се насочват към обработваемите земи в Пенсилвания, където се надяват да бъдат в безопасност. Скоро става ясно, че няма начин да се скрият или да избягат. Този ужасен невидим убиец не може да бъде надхитрен. Постепенно Елиът започва да разкрива истинската природа на този феномен, който заплашва бъдещото на човечеството и започва да се надява на спасение.

Сценаристът и режисьор M. Найт Шаямалан е един от най-превъзходните разказвачи на съвременното кино, автор на динамични истории, изпълнени с неизвестност, драма, настроение и чувство. След дебюта си с "Шесто чувство" той продължава да работи над серия от съвременни филми, които изследват предизвикателни загадки и радват зрители и филмови критици по целия свят.

Сега с "Явлението" Шаямалан се връща към корените си с един интензивен трилър – разказ за природата, която влиза в смъртоносен конфликт с човечество. Историята няма увод и директно ни прави свидетели на приключението на едно семейство и неговото бягство от невидимо, но ужасяващо явление. Филмът представя една визия за епичен апокалипсис, причинен не от хората, а от естествения баланс в природата и показва как любовта и грижата за другия могат да ни спасят в труден момент.

Премиерна дата в България: 13 юни 2008 г.
Производител: Blinding Edge Pictures, Barry Mendel Productions
Световен разпространител: 20th Century Fox
Оригинално заглавие: "The Happening"
Националност: САЩ
Световна премиера: 13 юни 2008 г.
Времетраене: 1 ч. и 30 мин.

Режисьор и сценарист: М. Найт Шаямалан
Редактор: Конрад Бъф
Оператор: Tак Фуджимото
Музика: Джеймс Нютон
Художник: Джанин Опуол
Костюми: Бетси Хайман
Продуценти: Сам Мърсър, Бари Мендел
Изп. продуцент: Рони Скрювала, Зарина Скрювала, Роджър Бирнбаум, Гари Барбър

В ролите: Марк Уолбърг, Зоуи Дешанел, Джон Легуизамо, Бети Бъкли.

Източник: kafene.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини