Лос Анджелис без ресторанти за бързо хранене

Властите в Лос Анджелис забраниха в продължение на една година изграждането на нови вериги за бързо хранене в един от бедните квартали, измъчван от прекомерната пълнота на жителите му, предаде Франс прес.

Мораториумът обхваща половин милион жители на 32 квадратни километра в южната част на града, с преобладаващо испанско и афро-американскко население. Стъпката, предназначена да насърчи здравословните хранителни навици, се възприема като първият случай, когато подобни заведения попадат под забрана поради здравословни причини.

Решението било одобрено с 12:0 гласа от общинските съветници по време на заседанието, прекъснато от земетресението със сила 5,4 степени, което порази града и околността му. Според законодателството на щата Калифорния заведения за бързо хранене имат ограничено меню, продават предварително подготвена или претоплена храна и сервират храна в опаковки за еднократна употреба.

Съветничката, автор на идеята за тяхната забрана смята, че по този начин ще се увеличат нормалните ресторанти, супермаркети и места, които предлагат прясна храна в нейния район, известен с най-високата концентрация на „заведения на крак".

Решението идва само седмица след като Калифорния стана първият американски щат, въвел забрана за употребата на изкуствено синтезирани мазнини
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини