Родителите не приемат насериозно опасните стоки

"Опасните стоки за ученици, на които се натъкнахме, преди всичко са маркери, електрически фенерчета, които децата биха ползвали във вечерни часове, през зимния период и различен арсенал от гумички, които са с химически елементи, опасни за живота и здравето на нашите деца", каза за предаването на бТВ "Тази сутрин" председателят на Комисията по търговия и защита на потребителите Дамян Лазаров, цитиран от агенция Фокус.

По думите му има гумички, наподобяващи бонбонки и плодове, които могат да бъдат погълнати и са с много привлекателен външен вид.

Според Лазаров гумичките с опасните багрила са от Малайзия, другите наподобяващи храни са от Китай, а маркерите и фенерите са все още с неустановен произход, въпреки че на етикета пише Китай.

Председателят на Комисията по търговия и защита на потребители обаче заяви, че все още не може да се каже, че мрежата е залята с такива продукти, защото те са уловени още в началото на тяхното предлагане, но за съжаление те са факт.

"Това, което най-много нас ни притеснява, е, че има едно пасуване от страна на родителите", каза още той.

"Надявам се, че липсата на обаждане от страна на родителите се дължи на факта, че те много бързо са се освободили от тях или децата не са ги купили, или родителите не са ги купили, тъй като до момента на телефона на потребителя няма нито един сигнал за такива опасни продукти, попаднали в съответното семейство", поясни още председателят на Комисията по търговия и защита на потребителите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини