Яне Янев разкри къртицата в ДАНС

Основната къртица на ДАНС е заместникът на Петко Сертов Иван Драшков. Това обяви пред bTV депутатът и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Драшков търгува с информация, смята народният представител. Според него заместник-шефът на ДАНС е направил мини ООД в агенцията и е замесен в скандала около сайта „Опасните". Той добави, че Иван Драшков е комуникирал активно с бизнесмена и собственик на сайта "Фрог нюз" Младен Мутафчийски. За какво са си говорили, може би за ланшния сняг, иронизира Янев.
"Драшков и Цветелин Йовчев, с който са работили с руското разузнаване показва всичко на светло. Искам да подчертая, че не може повече да се премълчават истини. Ние от РЗС бяхме учудени когато се появи писмо, подписано от Драшков, с което се казва, че лидерът на СДС Пламен Юруков не е замесен в контрабанда. Това показва прикриване на информация. А ние писахме, че Юруков участва в контрабанда на цигари. Тази къртица Драшков работи за кръга „Монтерей", а не за държавата", коментира Яне Янев. Преди да стане зам.-шеф на ДАНС Драшков беше директор на контраразузнаването (НСС) и е работил във Второ главно управление на ДС.
Според Янев това, което се случва в ДАНС е в услуга на организираната престъпност. Правителството с действията си ерозира държавността и хора от опозицията им пригласят, каза депутатът. Експертите на РЗС заедно с Димитър Абаджиев внесохме проект за промени в закона за ДАНС, като той е консултиран със специалисти от Люксембург, Белгия и други страни на ЕС, съобщи Янев. Според него трябва да се създаде анкетна парламентарна комисия , която да контролира ДАНС.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини