Станишев преместил Урната в паркинга

ГЕРБ, СДС и ДСБ са подали жалба в полицията заради изчезналата урна със "заповедите" за уволнение на Сергей Станишев и правителството.

Както вчера стана ясно, тя е била прибрана с решение на кабинета, за да бъде изпратена на прокуратурата. Според министър-председателят подписката за свалянето му, която според опозицията е подкрепена от над 1 млн. граждани, е фалшифицирана.

По повод скандала днес министър-председателят Сергей Станишев покани журналисти да видят урната, която е преместена под навес в паркинга зад Министерски съвет. Станишев обясни, че урната не е разпечатвана. Това щяло да стане след като се намери нотариус и в присъствието на медиите.

„Вероятно някой си мисли, че цялата администрация на МС по моя заповед е сменяла листа, писала е нови подписки. Да не ставаме смешни. Крайно време е да се престане с това бутафорно поведение на опозицията", коментира министър-председателят.

Междувременно трите опозиционни партии подадоха жалба в Столичната дирекция на полицията заради открадната урна, която бе разположена между Министерски съвет и Президентството, съобщи пред журналисти лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Фокус. Той изрази надежда, че вътрешният министър Михаил Миков ще реагира адекватно за разрешаването на случая.

Цветанов осъди българското правителство, и по-специално премиера Сергей Станишев, за взимането на прозрачния куб.

Притеснени сме от репресии, които биха могли да се осъществят с целия инструментариум на държавата, в това число и прокуратурата, за доказване достоверността на подписите под "заповедта за уволнение на правителството", заяви пред журналисти Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Това според опозицията означава да бъдат викани хора и да им бъде търсено обяснение защо и по какъв начин са положили подписите си. Все пак оттам не отрекоха, че би могло да има и случаи на провокация при набиране на гласовете.

"Не знам дали урната със заповедите за уволнението на правителството да се дава на прокуратурата, след като опозицията смята това за политическа репресия. Прокуратурата има достатъчно работа да гони престъпниците", заяви промяна в намеренията си Станишев, цитиран от Фокус.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини