Пълен "НАПРЕД"

Нова икономическа политика, която да обедини Дунавско-черноморския регион, предложи бизнесменът Христо Ковачки при учредяването на движение НАПРЕД. Председателите на партия Лидер, ВМРО и ЗНС подписаха споразумение за учредяване на коалиция Движение "Напред" в зала 1 на НДК.

Бизнесменът каза в словото си пред 5000-те делегати, че "бъдещето на Европейския съюз логично върви към нашия регион".

В обща програма на новата политическа формация се заявява, че Движение "НАПРЕД" ще работи за държавна политика, подчинена на националните интереси във всяка област и сектор, насърчаване на българските производители чрез високо ниво на икономическа свобода и облекчаване на административните режими, повишаване благосъстоянието на българските граждани, устойчив ръст на доходите, финансова и ценова стабилност, запазване на валутния борд до влизане в еврозоната.

Според коалицията е нужно "повече власт при хората" - повече права и отговорности на общините, въвеждане на избор на областни управители и административна децентрализация. Сред приоритетите са реални субсидии за земеделските производители с европейски и национални средства. Превръщане на българското село в предпочитано място за живеене, както и решителни мерки за преодоляване на демографската катастрофа, качествено образование и здравеопазване.

Държавата, според Движение "НАПРЕД", трябва да бъде гарант за сигурността на гражданите, а МВР и специалните служби да са подчинени на сигурността на българските граждани. Правосъдието, според декларацията, трябва да е бързо, ефективно и справедливо.

Движение НАПРЕД е коалиция, която на парламентарните избори трябва да бъде поне трета политическа сила, заяви от своя страна зам.-председателят на ЗНС Стефан Личев.

Целта на политическия проект е България да стане просперираща държава, заяви бизнесменът Христо Ковачки на учредителния форум на движението. По думите му, трите партии: ЛИДЕР, ВМРО и Земеделски народен съюз са обединени от общите идеи - патриотизъм, консолидация на обществото и позитивизъм.

Целта ни е да направим така, че да живеем по-добре: лъжа е ако мислим, че това ще го направи някой отвън. Можем да го направим само ние самите, каза Ковачки.

По думите му, Движение "НАПРЕД" ще предложи силен експертен потенциал.

Реално е движение "НАПРЕД" да бъде третата политическа сила на предстоящите парламентарни избори, прогнозира в изказването си пред делегатите на учредителната конференция на новата формация председателят на Земеделски народен съюз (ЗНС) Стефан Личев.

По думите на Личев земеделците влизат в новата коалиция, защото фермерите и преработвателите у нас все още живеят най-зле в сравнение с останалите български граждани. За тях сме длъжни да се погрижим, подчерта той. Създаваме политически субект - фактор на стабилността, заяви председателят на ЛИДЕР Кънчо Филипов.

Според него България има нужда от смяна на тона и политическия дебат. Сегашните управляващи непрекъснато произвеждат скандали, подчерта Филипов. Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов партиите, които са на власт през последните 18 години, са делигитимирали властта и са превърнали корупцията в официална политика.

Нашата мисия е да "оправим разбитата държавна каруца, да дадем скорост на България напред", подчерта той. Нашата съдба не се намира нито в Брюксел, нито в Москва, нито във Вашингтон, а в нашите ръце, добави лидерът на ВМРО.

При откриването на учредителната конференция бизнесменът Христо Ковачки връчи на тримата председатели на партиите папки, в които е първият икономически проект на движението - за развитие на Дунавско и Черноморско сътрудничество, в което България да бъде водещ фактор. Той пожела движение "НАПРЕД" да не бъде движение само за един мандат.

Зала 1 на НДК е изпълнена с учредителите на движението. По думите на организаторите, присъстват около 5 хиляди души.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини