"Автобус за здраво зрение" обикаля страната

Безплатни очни прегледи за изследване на макулната дегенерация ще бъдат организирани в шест града в страната през ноември, информира бТВ.

Изследванията ще се извършат от водещи офталмолози у нас с нова за България техника. Обиколката на "автобуса за здраво зрение", оборудван с мобилна лаборатория, ще започне днес от Благоевград и ще завърши във Варна на 21 ноември.
На 9 ноември са предвидени прегледите в София - на пл. "Александър Батенберг" пред БНБ. Изследвания могат да бъдат направени в Пловдив на 12 и 13 ноември - на паркинга на хотел "Дедеман Тримонциум", в Стара Загора на 15 ноември пред хотел "Верея", Бургас на 17 и 18 ноември - пред Бургаския свободен университет и във Варна на 20 и 21 ноември на входа на Морската градина.

Изследвания за макулна дегенерация, свързана с възрастта, ще се състоят в посочените градове от 9 до 18 ч. Всички желаещи могат се изследват след предварително записване на гореща телефонна линия 0700 10 105 на цената на един градски разговор за цялата страна.

Кампанията е част от международна инициатива на Световната здравна организация "Право на зрение". Автобусът с модерната техника идва у нас след обиколки в Германия, Австрия, Полша, Чехия, Гърция, Румъния.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини