200 000 лв. разходи на месец за бензин и кафе в “Кремиковци”

200 000 лв. на месец са разходите за бензин и кафе на ръководството на комбината "Крамиковци". Това става ясно от отвореното писмо, разпространено от изпълнителния директор на "Ворксла Стийл" Виктор Деменюк. То е адресирано до работниците и ръководството на комбината.
Според един от синдиците в "Кремиковци" в момента не може да се даде точен отчет на разходите за гориво, телефони и кафе, но още от месец август всички административни разходи в комбината са били затегнати.
"Не съм подписал една стотинка за кафе, а що се отнася до нафтата, всеки ден се харчи действително нафта, но тя е за автобусите на комбината. Естествено, че след кат го пише ще го проверим, но за това трябва време. Телефоните повечето са спрени, а тези които са оставени са на много нисък лимит и те са оставени заради необходимостта от комуникации, комбинатът е огромен", обясни Цветан Банков.
Според Банков въпреки обещанието до днес да бъдат изплатени заплатите на работниците и полаганите сериозни усилия от страна на ръководството да бъде продадена продукцията на "Кремиковци", заплати вероятно ще има в средата на другата седмица. По думите му статутът на другия синдик Ана Миленкова е спорен юридически казус, но към момента не влияе върху действията за оздравяване на "Кремиковци".
Източник: lev.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини