Война на пътя: Товарен „Мерцедес“ потроши дете, пиян заби „Пежо” в скат

11-годишна е със счупена ключица след пътно произшествие в кв.”Възрожденци” в Кърджали в събота. Водачът на товарен „Мерцедес” С.Б./22/ при извършване на маневра не отчел наличието на деца в близост до автомобила и ударил момичето, което след манипулация в болницата е било освободено. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Задържан е в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство.

Със счупена ръка в болницата в Кърджали след катастрофа е настанен 44-годишен. Мъжът пътувал в лек автомобил „Тойота”, управляван от М.А./37/. От Крумовград към село Ковил вследствие на движение с несъобразена скорост шофьорът загубил контрол над управление, колата излязла извън платното и се ударила в скат. Не е констатирана употреба на алкохол. По случая се извършва проверка в РУ-Крумовград.

 За причинено пътно произшествие след употреба на алкохол срещу Р.С./30/ е образувано незабавно производство в РУ-Джебел. Мъжът се движил с „Пежо” от спирка „Джебел” към гр.Джебел, загубил контрол над управлението, колата се блъснала в скат и се преобърнала на пътното платно. На шофьора е оказана медицинска помощ във Филиала на спешна помощ в Джебел. Тестът за алкохол отчел 1,87 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Екип на пожарната служба обезопасил автомобила и почистил платното.

При извършване на маневра за завиване в обратна посока в гр.Ардино лек автомобил „Опел” с водач А.Х./36/ ударил „Сузуки”. 60-годишна пътничка била прегледана от екип на Филиала на спешна помощ в Ардино. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини