Изграждат път до гробището в махала „Монгашлар” край Правдолюб

Изображение 1 от 5

    Нов път ще улесни достъпа на хората до местното гробище в махала „Монгашлар” край ардинското село Правдолюб. Това става благодарение на инициативата на кмета Билгин Юзеиров със съдействието на общината.

    „Теренът до гробището бе много стръмен и трудно достъпен и по време на погребение местните жители трудно стигаха до него. Особено през зимно време бе много опасно. Сега вече близките на починалите много лесно могат да стигнат до местата, където да им се поклонят”, казва кметът Билгин Юзеиров. Той съобщи, че има намерение в близко време да сформира бригада, която да изчисти от прорасли дървета, бурени и храсти гробищния парк. Ще подменят и част от оградата.

    От името на местните жители на махала Монгашлар кметът Билгин Юзеиров изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и заместника му Наско Кичуков за оказаното съдействие.

    В момента в Правдолюб постоянно живеят над 400 души. Селото се състои от пет махали – Ъсламлар, Джелилер, Терзилер, Хатиплер и Монгашлар. Местните хора се занимават със земеделие и животновъдство. Всяко домакинство има по една-две крави. Мъжете работят  по строежите в страната и чужбина. А през летните месеци много изселници от Турция пристигат със семействата си заради чистия въздух. Сградата на бившето училище е купено от руснаци.

    Билгин Юзеиров е роден през 1982 година в Ардино. Завършил е Оздравителния техникум „Хр.Смирненски” в Ардино. Женен е, има две деца.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини