„Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали"

Престоят първите срещи по места за идентифициране на потенциалните бенефициенти по стартиралия през месец май проект „Да бъдем активни - нови възможности за младежите от община Кърджали". По този повод днес в община Кърджали бе проведена среща с всички кметове на населени места, които бяха приканени от зам.- кмета Елисавета Кехайова и ръководител на проекта да помогнат за популяризирането на проекта по места и съдействат при организирането на срещите с екипа на партньорската организация „Прайм консултинг”.
Преди началото на срещата кметовете на две от големите кметства Долна крепост и Перперек Гюлтен Мустафа и Халил Бекир споделиха, че един от най -сериозните проблеми през последните години и при тях е безработицата, а възможностите за намиране на работа на младежите още по-малка. Според тях реализирането на един такъв проект като настоящия ще даде възможност да бъдат обхванати лица, нерегистрирани в Дирекция „Бюро по труда”.
В работната среща с кметовете на населени места днес се включи и кметът на общината инж.Хасан Азис, който също призова кметовете към активно популяризиране на проекта и възможностите, които той дава на младите хора по места. 
В края на срещата представителят на партньорската организация „Прайм Консултинг" обясни подробно дейностите, включени в отделните етапи от реализиране на проекта, бяха раздадени информационни материали и съобщени конкретни срокове. Кметовете бяха запознати и с графика за посещения на населените места в община Кърджали от екипа на партньорската организация по проекта „Прайм консултинг” за идентифициране на потенциалните бенефициенти.
Първите девет срещи ще се проведат на 15 юни. От 9,00 до 11,00часа в селата Опълченско, Бойно и Енчец. Същият ден от 12,30 до 14,30 екипите на партньорската организация ще се срещнат с потенциални бенефицианти в селата Айрово, Глухар и Костино, а от 16,00 до 18,00 часа са предвидени срещите в селата Сипей, Рани лист и Ненково. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини