Асоциация „Прозрачност без граници”критикува Кърджали за липсата на почтеност в управлението

Асоциация „Прозрачност без граници” критикува Кърджали за липсата на почтеност в управлението.В годишен доклад за 2015 г. се сочи,че Кърджали е на едно от последните места в Местната система за почтеност с индекс от 2,84.Според организацията основната причина за това е ниската оценка на кмета и общинската администрация/3,18/.Асоциация „Прозрачност без граници” твърди,че оценката за дейността на градоначалника е с най-ниската стойност в сравнение с оценките на тази институция в цялата страна.По скалата на асоциацията за 2015 г. общинската администрация е на предпоследно място в страната.

Според разследващият журналист Милена Димитрова Кърджали,Хасково и Видин са градовете,където е регистрирана най-ниска чувствителност на общественото мнение към корупция.

Позитивен принос за общата оценка на Кърджали според „Прозрачност без граници” дава дейността на съда /3,29/,полицията /2,08/ и отчасти неправителствените организации/3,01/.Асоциацията настоява за повече публичност относно стратегическите приоритети в развитието на общината.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    3 0
    10:37, 11 юни 2016
    "Куче влачи рейс, диря няма, хеей". Този рефрен най-точно описва община Кърджали. Само за трите си цели мандата официално кмета я вкара в над 25 милиона дългове. и още петдесетина дето "цъкат" и си чакат реда си. Общински съветници "договарят" обществени поръчки. Нарушават се закони и решения на компетентни органи. Във всяко строителство, избраните изпълнители си "оставят ръцете". Общината и всички граждани на Кърджали, още плащаме три милиона лева лихви за "компетентното" решение да се смени фирмата за почистване на боклука, на която се дължаха милиони и която си ги взема през съда. Служителите не се интересуват от проблемите и да търсят решения за тях, а се интересуват само да не засягат интересите на този които ги е назначавал, на кого да "снесат" информация за проблема, как по-скъпо "наша" фирма да го работи, да не свърш нишо. И моооого други знайни и незнайни "подвизи" на "компетентното" общинско ръководство, начело с инж. Хасан Азис Исмаил.
Последни новини