Раздадоха хранителни продукти на социално слаби в Ардинско

Изображение 1 от 5

    По случай свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам за поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) от Бурса раздаде около 1000 пакета хранителни продукти от първа необходимост на социално слаби, инвалиди и самотно живеещи хора от територията на община Ардино.

    Всеки един пакет съдържа: олио, захар, брашно, ориз, бял боб, оцет, бонбони, кафе, макаронени продукти, а общата стойност на дарението е за над 20 000 лв.

    Сдружението помогна на много социално слаби семейства в Ардинско и с парични средства.

    „Султанът на 11-те месеца” – Свещения Рамазан е символ на сплотеността, взаимопомощта, толерантността, берекета, братството, приятелството. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия”, заявиха членовете на УС на Сдружението Ерол Четин, Осман Ялчънкая, Салих Юзертюрк, Юксел Юртсевер, Бейджан Акън, Юсеин Касапоглу.

    По случай месец Рамазан фондацията ще даде и благотворителна вечеря - ифтар.

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изказват благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират благотворителни вечери –ифтар и да раздават хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на общината.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини