Малките хора с големи сърца признателни на община Черноочене

Президентът на  Националната организация „Малки български хора” инж. Светослав Чернев и представителя за регион Кърджали Нуртин Халил се срещнаха с кмета на община Черноочене Айдън Осман.

Те информираха кмета за проблемите, с които се сблъскват малките хора в България и различните бариери, които ежедневно се налага да преодоляват.

От името на организацията гостите благодариха на ръководството на община Черноочене за оказаната през годините помощ в техните инициативи. Те представиха целите и дейността на организацията и разискваха конкретни теми по бъдещо сътрудничество.

Кметът на община Черноочене Айдън Осман припомни, че Нуртин Халил е от чернооченското село Лясково. Той не скри възхищението от жизнената воля и куража на четиричленното семейството на Нуртин Халил.

Съпругата на Нуртин – Гюлбахар Халил и децата Сали Халил и Севджан Халилсъщо са членове на Националната организация „Малки български хора”.

Нуртин Халил благодари на кмета на община Черноочене Айдън Осман, че е помогнал на семейството през годините. Дъщеря им Севджан е студент в Смолян. Гюлбахар работи в библиотеката в село Лясково.

До 2008 г. Нуртин Халил е работил като счетоводител. След операция, почти две години остава неподвижен, но волята му го вдига на крака.

Националната организация “Малки български хора“ е основана през 1996 г., и основната й цел е да обединява малките хора в България, да представлява и отстоява правата и интересите на хората с нисък ръст  пред държавните, общинските и други обществени органи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини