Ардинският оркестър за турски фолклор изнесе концерт в Боян Ботево

Изображение 1 от 4

    По случай мюсюлманския празник Рамазан байрам читалище „Родопска искра” в Ардино изнесе концерт в хасковското село Боян Ботево. Двучасовият концерт зареди жителите и гостите на селото с празнично настроение.

    Програмата започна с изпълнения на талантливия музикант Ергюн Мюмюнов.Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил представи новия си музикален албум „Пътищата на Ардино (Ardino yolları) и за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне.

    Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз на барда Али Емин от Ябълковец.
    Заедно с ардинската група в концертната програма се включи още известният кърджалийски музикант и певец и ръководител на група „Приятели” Осман Джавлак. Той изпя най-новите си песни от последния му албум „Море от любов” (Aşk denizi).

    Визитата на ардинчани бе по покана на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и председателя на Сдружението за турска култура и изкуство в Караманци Байрам Кушку.

    От името на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер  селският управник на Боян Ботево Мехмедали Бекир поздрави присъстващите с настъпващия празник Рамазан байрам. „Невероятен концерт. Прекарахме една хубава и незабравима вечер. Радвам се, че в Ардино се пазят духовните ценности на турската култура и се предава от поколение на поколение  турското народно музикално наследство”, заяви той.

    Председателят на Сдружението за турска култура и изкуство в Караманци Байрам Кушку отбеляза, че Рамазан байрам символизира смирението, добруването и опрощението. От по-възрастните отново се иска прошка. „По-време на байрама в селото идват гурбетчии и решихме да поканим ардинския оркестър за турски фолклор, за да съхраним и съживим турската култура в региона”, каза още Байрам Кушку.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини