Година без Гришата: бардове пеят в негова чест в Харманли

Изображение 1 от 2

    30 тото юбилейно издание „Поетични струни“ 2016 ще се проведе  в средата на месец октомври в Харманли, съобщават от местната община. Това ще бъде първата традиционна среща на бардовете без   основоположника  на ПОКИ – Гриша Трифонов, който ни напусна миналата година след тежко боледуване. Видният харманлиец, поет и бард  бе  инициатор и организатор на всички поредни издания през годините. Поради неговата кончина, тази година  за провеждането на юбилейното издание е сформиран инициативен комитет, който предлага наситена от събития и изяви  програма с участието на Недялко Йорданов, Михаил Белчев, Хайгашот Агасян, Асен Масларски и още много  известни имена на бардове и  творци.

    Официалното откриване ще бъде на 14 октомври в Културен център Харманли. В изданието ще бъде представен и музикалният албум на Гриша Трифонов „Неизбежен човек“.  

    „Община Харманли ще окаже пълно съдействие за реализиране на юбилейната среща на бардовете в Харманли – категорични са представителите на местната власт. Водят се съвместни разговори за доуточняване на подробностите по организацията на събитието през октомври“ – допълват от община Харманли.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини