Изселници напират за жилища в Кърджали,търсят малки апартаменти

Наплив на изселници,купуващи недвижими имоти в Кърджали ,констатират брокери на недвижими имоти.Пазаруват както заминали след 1989 г.нашенци с двойно гражданство,така и изселници по спогодби.Голям е интересът след неуспешния опит за преврат,смятат търговците на недвижими имоти.Много се търсят парцели за строеж и къщи в кв.”Байкал”.

Една от причините наши изселници по спогодби да търсят недвижими имоти в Кърджали е желанието им да получат статут на постоянно пребиваващи в България.За да стане това те трябва да имат нотариален акт за собственост в страната или договор за наем на жилище.

Има голям интерес.Търсят се както скъпи ,така и евтини имоти с добра локация.Не сме установили засилен интерес на пазара след опита за преврат. Очакваме обаче това да стане при засилване на лирата.Сега курсът е неизгоден. Поради ниската стойност на лирата жилищата в Кърджали са скъпи за нашите изселници.Затова те купуват предимно малки апартаменти,за да отсядат тук през летните месеци.Това сподели за Кърджали бг вести Танер Емин,управител на агенцията за недвижими имоти „ТБС БГПРОПЪРТИС”ЕООД.

Търговията живна.Доказателство за това са новите офиси на агенции за недвижими имоти,които се разкриват в Кърджали.Само за последната седмица в центъра на града отвориха два офиса.От тях твърдят,че е най-голямо търсенето на парцели за строителство.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини