Димитровградската библиотека - включена в обучителен проект

В проект, свързан с повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки ще участват представители на Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград. Разработката е с продължителност една година и ще се изпълнява в партньорство със 7 общински библиотеки, участници в консорциум „Модерна библиотека“ – библиотеките в Асеновград, Димитровград, Исперих, Карлово, Казанлък, Котел и Самоков.Финансирането ке осъществява по Програма "Еразъм +".

В рамките на проекта е предвидено участие в две обучителни програми в Испания и Финландия по модерен библиотечен мениджмънт и нови библиотечни услуги, разработване на обучителна програма на български език и провеждане на обучения за служителите на общинските библиотеки, които не са включени в консорциума.

Целта е придобиването на познанията по модерните подходи в управлението на библиотеките, иновативни библиотечни услуги, интерактивни методи за работа с потребители на библиотечни услуги, разработване на обучителни модули, презентационни умения и лидерство.
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини