Общината ще обжалва решението за връщането на Койнарска

„Не съм видял още съдебното решениеза връщането на поста на Кина Койнарска като директор на Старческия дом и мотивите в него. По принцип обаче ние като администрация заложихме други параметри в длъжностната характеристика за изпълнителя на тази позиция. Заложихме това да е икономист и с медицинско образование. Когато пристигне съдебното решение ще го разгледаме и ще обсъдим ситуацията“, коментира кметът на Хасково Добри Беливанов.

„Писмено в общината не е получено решението на Районния съд в Хасково и не знаем подробности по казуса Кина Койнарска. Настоящото решение обаче е първоинстанционно и категорично ще го обжалваме на по-горна инстанция“, коментира и шефът на Правния отдел в Общинската администрация Пламен Лечев.

Койнарска престоя на ръководния пост в Дома за възрастни хора на "Кенана" почти година. Тя беше назначена през март 2015 година по времето на администрацията, ръководена от Георги Иванов първоначално на 6-месечен изпитателен срок.

Койнарска е икономист и преди да поеме поста е работила в банки, като на една от тях е била и изпълнителен директор. Койнарска беше и  кандидат-кмет, издигната от Обединена социалдемокрация.

В началото на март тази година тя беше сменена от Любка Евтимова. Работодателят-Община Хасково тогава мотивира рокадата с „ изтекъл срок на временно трудовото правоотношение“на предходния директор.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Не
    незнайко
    33 -6
    18:00, 8 авг 2016
    Докато за такива уволнения не се наказват подписалите заповедите ще си плащаме за двама директори на РИО на МОН,на Старчески дом и т.н.Ако кмета трябва да плати съответните суми от собствения си джоб, дали ще я махне пак?Понеже плащаме всички НИЕ ще бъде уволнена още в деня на връщането и като директор.
  • 2
    Ис
    Истината
    37 -9
    18:50, 8 авг 2016
    Г-н Кмете , бихте ли обяснили защо е необходимо медицинско образование ? Необходимо е да има организаторски качества , и умения да ръководи колектив.Това тя го може и е доказано! Ако ще уволнявате някого , то измислете истински причини за това уволнение и достоен заместник който да има умения да работи там ! Всичко друго е пепел в очите на гражданите както при предишното управление !!!
  • 3
    Ka
    kak taka
    8 -2
    21:11, 8 авг 2016
    как така този текст е публикуван в 23.58 ч като сега е 21 часа
  • 4
    Ща
    щауфенберг
    4 -1
    22:07, 8 авг 2016
    Тозко оставам в неведения от списването ти ----кой прави СВИРКИТЕ Койнарска или КРасимирка Славова
  • 5
    Ki
    kijiki
    10 -19
    22:35, 8 авг 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    Го
    Гост
    25 -2
    02:33, 9 авг 2016
    Нищо подобно. Просто бай Добри и неговите начинаещи юристи да вземат да четат повечко, че и да прочетат и съдебната практика в тези случаи, а не да действат като аматьори...
    Койнарска е "теле от стара крава", да не си мисли някой, че пасе доматките балабар с колците...
  • 7
    Е,
    е, чак пък толкова..
    12 -9
    10:12, 9 авг 2016
    Питам,на коя банка е била въпросната дама изпълнителен директор?!? Май се увлякохте в суперлативите за Койнарска. Трудовият и стаж започна , като обикновена счетоводителка в ОББ АД клон Хасково. Удряше клеймата в общия салон. И не е блестяла чак с такива супер качества. Беше управител на клона на Росексимбанк в Хасково за малко, после в София е взеха в общото застраховане на ДЗИ банк, после се прибра в Хасково безславно.Беше и на "Инвестбанк" клон Хасково управител малко. Там бившия кмет си държеше парите. Но сагата на Койнарска и там свърши тихо, тихо, без много шум. Собствениците на банката я сиктирдосаха набързо. Живко и седна на стола. Та не я хвалете чак толкова. Не е от най-добрите в банковия бранш. Нивото и е посредствено.
  • 8
    На
    Натовец
    4 -1
    11:44, 9 авг 2016
    Забравяш че в един период бе управител и на туристспорт банк
    • Jo
      John
      1 -1
      17:34, 9 авг 2016
      никой не го е чувал тоя банк!
  • 9
    Na
    Namur
    13 -6
    14:06, 9 авг 2016
    С интерес следя темата. Много се забавлявам как кварталните тетки се ядосват на г-жа Койнарска. Освен образование трябва и човешки капитал, и емоционална интелигентност за поста. Смятам че г-жа Койнарска притежава истинска класа, факт който раздразни доста лели с копринени поли.
  • 10
    We
    Webb
    5 0
    17:49, 9 авг 2016
    Много добре разказахте житието - битието на Койнарска, за Любка Евтимова не оставихте място. За нея и гладният й мъж може легенди да се разказват. Кой ли властимащ е изнудил пак д-р Евтимов?! Каква ли далавера замислят семейство Евтимови?!
  • 11
    Рм
    рмс
    5 -4
    18:44, 9 авг 2016
    профилът на Тозко Дончев в коментара от фейсбук най-горе е фалшив. Всеки може да влезе и да види. Това на 90 процента е поредното превълъщение на лицето Жоро Пеев. Е може и да не е лицето пеев. Задникът пеев е.
Последни новини