Бог Дионис и неговата свита превръщат Ивайловград в столица на Тракия за два дни

Бог Дионис и неговата свита ще превърнат Ивайловград в най-желаната туристическа дестинация на 3 и 4 септември.За два дни градът ще бъде столица на Тракия.За пети пореден път ще се проведе фестивалът на традиционните храни,поминък и занаяти „Нематериалното културно наследство на Тракия”.Инициативата е на комитет на местната общност,Община Ивайловград и Народно читалище „Пробуда”.

Във фестивалът ще се включат производители на плодове и зеленчуци,мед,тахан,вино.Кулинари ще представят умения.Творчеството си ще демонстрират художници,приложници,занаятчии.Деца ще се изявят в конкурса „Майсторете ръчички за радост на всички”.Отбори на пъргави семейства ще се включат в надпреварата „Тичай мамо!Бягай тате!”.

 На 3 септември събота програмата предвижда обиколка на Ивайловград.Във вила „Армира” деца ще участват в археологическо ателие „Открий съкровището на Армира”.Ще има пленер на местни и гостуващи художници.За публиката ще има концерт от класическа музика на гост изпълнители от Франция.Бог Дионис и неговата свита официално ще открият фестивала.Ще следва светлинното шоу на Акира Хагесава,първият майстор на звука и светлината.

В неделя от 16,00 ч. в парка на общинския музей е началото на кулинарната изложба под наслов открий”Новото тракийско злато”.Ще се дегустират мед ,тахан,хляб от лимец,вино.Ще има и кулинарни изненади от Турция,Гърция и Франция.Гостите ще могат да опитат умения на грънчарското колело,в плетене на кошници или кукли от слама.

Организаторите предупреждават,че интересът е голям и тези,които желаят да посетят фестивала трябва от рано да направят резервации в хотелите на града.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини