Кърджали почете 131 години от Съединението на България

Изображение 1 от 5

    Независимо от волята на Великите сили и независимо несправедливия Берлински договор, днес честваме 131 години от Съединението на България – едно изцяло българско дело. Това заяви в словото си пред стотици кърджалийци в Градската градина на Кърджали заместник-кметът Иван Велев. 
    От името на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, народните представители, държани институции, партии и обществени организации бяха положени венци и цветя на Паметника на освободителите в знак на признателност към всички отдали живота си за освобождението и обединението на България.
    „Съединението и чисто българско завоевание, без външни подбудители и защитници. Това е първата категорична заявка за самостоятелно, равноправно участие на българите в модерната история на Европа. В него се осъществи невиждано единение на цялата българска нацияказа още в словото си заместник-кмета Иван Велев. 
    На церемонията през Паметника на освободителите в Кърджали присъстваха народните представители Цвета Караянчева, областният управител Илия Илиев, заместник - директорът на ОД на МВР, секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, заместник-председателя на Общинския съвет Юсеин Ахмед, представители и ръководители на държавни институции и обществени организации. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Де
      Де го ?
      0 0
      14:00, 6 сеп 2016
      Де го Азиса и приятелят му с калимявката Камен Гарена бе ? Пак са се представили на Празника съгласно Инструктажа от Посолството на Ердугана.........!
    Последни новини