Първи успех за „Гладиаторите” от Бойно

Изображение 1 от 6

    Футболистите на „Гладиатор” от кърджалийското село Бойно с капитан Суат Муса спечелиха футболния турнир на малки врати в Бойно. Във финалната среща бойновските футболисти разгромиха с 4:1 тима на Кърджали с капитан Адем Гюлтекин. Точни за победителите бяха Емрах Мюмюн (2гола), Онур Осман, Мюмюн Мустафа, а голът за кърджалийци реализира Айдън Ръфкъ. На трето място остана тимът на ардинското село Чубрика с капитан Алпер Мутлу.
    По пътя към първото място бойновци победиха отборите на кърджалийското село Енчец с 2:1 и тима на Чубрика с 4:1.

    Общинският съветник, излъчен от района на Бойно Мюрсел Халил награди призьорите с парични награди, осигурени от община Кърджали. За изненада на всички футболисти Назми Мехмед от Германия дари на победителите от Бойно парична награда от 100 лв., а изселникът от Люлебургаз Джевдет Юзтюрк даде 100 турски лири.

    Отборът на Бойно прибра и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Емрах Мюмюн. Главен съдия бе Мюмюн Мерт от Истанбул, който показа завидни реферски умения.

    Срещите се изиграха на асфалтовото игрище пред ОУ “Хр.Ботев” и криеха големи рискове от контузии за състезателите. „Надяваме се в най-скоро време игрището да бъде преобразувано в мултифункционална спортна площадка с изкуствена трева, подобно на ардинските села Млечино, Чубрика, Горно Прахово и Боровица”, споделиха футболистите от участващите отбори.
    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини