Сертификати получиха славейковци от лятната школа по математика

Участниците в лятната школа по математика при СУ "Петко Рачов Славейков" получиха своите сертификати за успешно приключване на обучението, което ръководи самият Иван Герганов. Заниманията се проведоха през юни и септември в две групи. В едната група бяха включени изявени математици от седмите класове /сега осмокласници/, а в другата група - най-добрите в точната наука от шестите класове, които вече са седмокласници.

В края на учебната 2014-2015 година Иван Герганов бе обявен за най-успелият абитуриент на Кърджали и носител на стипендията на кмета на Община Кърджали. Понастоящем е студент по математика в Единбург, Шотландия, в един от най-реномираните университети в световен мащаб. Завръщайки се в родината след успешно положените изпити, Иван се реализира и като ментор в работата с младите математически дарования. През август великолепният математик бе сред ръководителите, които се грижеха за подготовката на учениците в Международната лятна изследователска школа по математика и информатика в Благоевград. По-късно той бе привлечен в журито на Седмия международен фестивал на младите математици в Созопол.

Директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров поздрави учениците и ръководителя на школата и връчи на математическите надежди сертификатите, комплектовани с подаръци.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини