Кметът на Кърджали презентира опит за определяне на такса „Битови отпадъци” на форум на НСОРБ

Изображение 1 от 2

    От 6 до 8 октомври в курортен комплекс „Албена” се проведе ХI годишна среща на местните власти. Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис в качеството си на зам.председател на НСОРБ откри и първата дискусионна тема, свързана с общинските административни услуги за гражданите и бизнеса. 
    По време на форума инж. Азис представи и опита на община Кърджали при определянето на новата такса „Битови отпадъци” за 2017 година. Кaк щe бъдe oпpeдeлянa и нaчиcлявaнa тaкca битoви oтпaдъци зa следващата година бе eднa oт вoдeщитe тeми нa гoдишнoтo cъбpaниe нa Нaциoнaлнoтo cдpyжeниe нa oбщинитe. В дискусията се включиха кметове от цялата страна. Тазгодишното издание на най-големият форум на НСОРБ бе посветено на 20-годишнината от учредяването на сдружението и бе първо за общинския мандат 2015-2019 г. 
    В рамките на годишната среща се проведоха няколко дискусионни форуми, а сред останалите обсъждани теми бяха тези свързани с градското развитие и устройството на територията и Закона за предучилищно и училищно образование.
    В рамките на ХI годишна среща на местните власти се подписа и Споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ и се връчиха юбилейни и ежегодни награди на НСОРБ, както и наградата на посолството на Франция у нас за конкурса "Екообщина".

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини