Обявиха нов конкурс за директор на театъра в Кърджали

Нов конкурс за директор на Театрално-музикалния център в Кърджалиобяви Министерство на културата. Според изискванията, публикувани на сайта на министерството, кандидатите трябва да бъдат с висше образование в сферата на хуманитарните науки или изкуствата с професионално направление „Музикално и танцово изкуство“, „Театрално изкуство“, но може и завършили Филология, Философия или Арт мениджмънт. От мераклиите за поста се изисква и професионален опит в областта на културата минимум 3 години. Предимство е владеенето на западен език, квалификация по мениджмънт и компютърна грамотност.Към списъка с изисквания са добавени още: управленска компетентност, организационна компетентност, познаване и прилагане на българското законодателство в областта на културата, познания за структурата и функциите на Министерство на културата и неговите подразделения,комуникативна компетентност и умение за работа в екип, способност да предлагат иновационни решения.

Кандидатите трябва да представят за разглеждане на комисиятаконцепция за развитието на Театрално-музикалния център в Кърджали,която да съдържа художествени, финаннсово-икономически и управленски стратегии. Документи за конкурса ще се приемат до 7 ноември.

Припомняме, че на проведения на 15  юли тази година конкурс не бе излъчен победител, който да заеме директорския стол на културната институция. Тогава се явиха четирима кандидати: Гълъб Бочуков,временно изпълняващ длъжността директор, Мехмед Билял, актьор, Христо Стойчев, режисьор и Петър Савчов, но никой от тях не „прескочи бариерата“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини