Брат и сестра кърджалийци гостуват с изложба от елитни световни фотографии

    Кърджалийците Антон и Любка Савови, организатори на престижния български Международен Фото Салон, който се провежда под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP - International Federation of Photographic Art), Фотографско общество на Америка (PSA-Photographic Society of America) и Националното Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА), отново се завръщат в родния град със селекция от елитни световни фотографии. Събитието е включено в Програмата от прояви на Община Кърджали, посветени на Деня на Кърджали.

    Изложбата, която представя най-добрите селектирани творби от третото издание на Международния Фото Салон, се открива в Арт галерия „Кръг” на 22 октомври в 18.00 ч. и ще покаже общо 51 фотографии от 24 държави и 5 континента.  Част от фотографиите са посветени на Европейските столици на културата (които са вече общо 50 града от 1985 г. насам), между които са и двете европейски културни столици за 2019 г. – Пловдив, България и Матера, Италия.  Ще бъдат представени фото- творби в 6 тематични раздела, както и наградени автори финалисти от България. От фонда на Чилийската фотографска агенция ще видим кадри от изложбата „Естествената природа на Чили”.

    В тазгодишния Международен Фото Салон, организиран от двамата кърджалийци, участват общо 398 професионалисти и любители фотографи от 59 страни, което е двойно повече от миналата година. Общият брой на участващите работи е 4977   , от които във финалната селекция изборът е между 333-ма автори от 54 държави и общо 1593 творби.  Най-добрите фотографии на 93-ма фотографи от 35 държави се пребориха за финалните 134 награди.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини