Старт на Суперлигата по волейбол, „Арда“ падна в Разлог

Изображение 1 от 2

    Капитанът на Арда Кърджали  Невен Нешев бе най-резултатният играч за Небесносините с 14 точки в първият мач от Суперлигата. Арда се изправиха като гости срещу Пирин Разлог в първият кръг от стартиралият вчера нов сезон на Националната волейболна лига . Въпреки оспорваната игра момчетата на  Иван Халачев загубиха с 0:3 (25:22,25:16,35:21) гейма. Първият им мач срещу Пирин Разлог продължи около час и половина. Два от общо трите изиграни гейма бяха абсолютно равностойни, предимството на домакините бе във вторият, когато поведоха в резултата с 4 точки до първото техническо прекъсване. “С напълно подновен състав започна новият сезон Арда Кърджали. На практика градим нов отбор и се иска време за да заиграе. 5 човека ни напуснаха и започваме от нулата. Не става веднага. За „Арда“ тепърва ще се заговори“, коментира треньорът на Небесносините Иван Халачев. „Не трябва да сме максималисти, поне в началото”, каза и  Президента на клуба Милко Багдасаров и добави: „ Макар, че загубата е с 0:3 гейма, мачът си беше напълно равностоен. Явно отделни грешки са причини за този резултат. Всичко ще си дойде с времето. Не са били надиграни кой знае по колко категоричен начин. Нужно е време и стиковка в отбора“.

    Любопитен бе факта, че в мача пред волейболната мрежа един срещу друг застанаха двама братя. Това са Илиян Георгиев от Арда и Венцислав Георгиев от Пирин.

     Следващият мач на набиращите инерция „Небесносини” ще бъде на 23 октомври. В неделя, те ще изправят за победа срещу Миньор Перник, отново като гости, от 16 часа, в зала Борис Гюдеров. 

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини