Одата „Татко ”разплака присъстващите на събора във Фотиново

Изображение 1 от 5

    С емоционалната ода „Татко” (Баба) 15-годишната Еда Юзеир разплака присъстващите на традиционният есенен събор в кирковското село Фотиново, който бе организиран от кмета Сунай Сали и с финансовата помощ на общината. На празника се стекоха много хора от околните села Старово, Самодива, Върбен, Дюлица, Стоманци, Кърчовско, Хаджийско
    Гости на събитието бяха кметът на общината  Шинаси Сюлейман, председателят на местния парламент Сали Рамадан. Тук бе и лидерът на общинската организация на ДПС в Кирково д-р Ерджан Фърънджъ.
    От името на общинската администрация и от името на Общински съвет Шинаси Сюлейман поздрави присъстващите с празника. „Нека този празник да бъде една традиция, която да ни сплотява и да бъдем единни във всяко едно начинание”, заяви той.
    За пореден път жителите и гостите на Фотиново имаха възможност да се насладят на богата и разнообразна културна и музикална програма, организирана от местното читалище „Пробуда”. За доброто настроение на присъстващите се погрижи оркестър „Гюнай” от Подкова със специалното участие на младия дует Айсун Ахмед от Фотиново и Беркан Феим от Хаджийско.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини