Поет от Севлиево дари ценен ръкопис на Пеньо Пенев

    Ценен ръкопис дари на Дом-музей "П.Пенев"- Димитровград поетът от Севлиево Димитър Васин. Той представлява писмо от 6 страници, написано е от Пеньо Пенев в родноно му село Добромирка, когато е едва на 16 години. Адресирано е до приятелка на поета.

    "Много рядко се случва вече да получим дарение - ръкопис на Пеньо и това е голям жест от страна на  Димитър Васин", сподели уредникът в Дом-музея Живка Шишкова. Според нея, в това писмо почеркът е равен и говори за времето, когато поетът все още е има вяра и оптимизъм за бъдещето.

    Преди да направи дарението Димитър Васин разказа за мястото, което поетът заема в живота му и за разговорите за неговото творчество в семейството му.  Представи и своята творба "Изкупление", която определи като разговор с Пеньо насаме. Книгата съдържа 9 стихотворения и една поема, и е илюстрирана от сина на поета - Владимир Пенев. „Малко е да се обичаме” бе надслова на поетичната вечер в Дом-музей "П.Пенев" снощи и тя бе свързана с деня на народните будители.

    73-годишният поет Димитър Васин има издадени 22 книги. През димитровградчани той сподели за важните житейски уроци, който е получил, за да сбъдне мечтата си да пише книги.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини