Димитровградски ученици - сред победителите в конкурса "1 000 стипендии"

Трима ученици от Димитровград са сред одобрените в националния конкурс "1 000 стипендии" на  Фондация „Комунитас“. Седмокласникът Иван Козарев е одобрен за основна стипендия в областта на историята. Основна стипенция получава и дванадесетокласникът Теодор Иванов за интересите си в областта на изобразителното изкуство.  Преслав Янков, също от 12 клас е с поощрителна стипендия  в областта на географията и икономиката, съобщават от фондация "Комунитас".

Целта на социално-образователния проект е да се поощри четенето и трупането на знания сред децата и младежите. Той е за ученици от 6 до 12 клас и се провежда в два етапа. Първият представлява разглеждане и преценка на кандидатурите, а втория - индивидуални интервюта с одобрените от първия етап.

При кандидатстване е нужно учениците да представят под формата на есе знанията и разсъжденията си по предмета, в който смятат, че чустват най- добре подготвени.

Освен финансово поощрение, одобрените деца получават и възможност да закупят желани от тях книги, да се срещнат със специалисти в различни области или да посетят виртуална библиотека. В тазгодишното издание на конкурса са участвали 2 124 ученици и учители от цялата страна. Приоритет се дава на кандидастващите от по -малки населени места.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини