Части от АДИС влизат в забранителен списък за продажба

МС одобри обособени части от АДИС (резиденции и офиси на посолства) да могат да се включват в забранителния списък за приватизация.

Промените към Закона за приватизация и следприватизационен контрол ще бъдат гласувани в НС. Те бяха предложени от МВнР.

Проектът е изготвен във връзка с обстоятелството, че евентуална бъдеща продажба на обособени части от "АДИС" ЕООД ще доведе до затруднения дружеството да изпълнява своята дейност, включително и по надлежното изпълнение на поети международноправни задължения от страна на България по Виенските конвенции за дипломатическите и за консулските отношения, съобщиха от МС.

Промените в закона са наложителни, след като през септември Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол продаде Дипломатически клуб "Бояна" , обособена част от АДИС на дружеството "Ексклузив Уеб Дизайн" ЕООД -Стара Загора. Съдружници в "Ексклузив Уеб Дизайн" са 21-годишната Ванеса Тодорова, 24-годишният Йордан Йорданов и неговият 21-годишен брат Димитър Йорданов. Фирмата, с начален капитал три лева, се занимава с уеб дизайн и е била единствената, която е участвала в търга за дипломатическия клуб. Спечелила е с цена 8,5 млн. лева.

Скандалната продажба предизвика спорове възможна ли е продажбата на обособени части от фирми в забранителния списък. Според АПСК сделката е законна, а новите собственици вече са подали декларация за произхода на парите.

Резултатите от проверката на НАП за произхода на парите ще излезе към 17 ноември.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини