Екип от ученици от „Паисий“ бяха водещи в национален ефир

Живеем в океан от информация. По- удобно и достъпно ни е някой друг да селектира тази информация и да ни я поднесе наготово, като добави и своето виждане за нещата. Именно в това са скрити тайните, трудностите, но и невидимото очарование на медията, наречена радио. Слушателите нямат картина, но имат възможността да я създадат в своите собствени представи, породени от нечии думи. Думи, импровизация на различни послания, знания и остроумие, енергия от идеи, думи - особен вид общуване между хората чрез своеобразен словесен филм - така определям магията на радиоефира и искрено се радвам, че младостта намира своето място и там.

С участието си в проект на Регионалната радиостанция на БНР „Кърджали – Гласът на Родопите“ единадесетокласниците Милица Гечева и Петър Буров от СУ „Отец Паисий“ имат възможност да се докоснат именно до тази голяма магия- радиото! Двамата кандидат - журналисти са водещи в ученическото радиопредаване „Голямото междучасие“, което се излъчва в неделя от 10.00 ч. Младежите имат възможността да изразят свои идеи и послания, да изявят себе си, като демонстрират асоциативно мислене, въображение и креативност.

Ето как двамата наши участници разкриват своето виждане за мястото на радиото в нашето съвремие и разказват за това вълнуващо преживяване:

Милица Гечева: „Възможността, която ни се предостави, е страхотна. Приемам участието си като допълнителен житейски и професионален опит. А това че мога да говоря за теми, които ме интересуват, че мнението ми ще бъде чуто, ми допада изключително много. Любимата ми част е музиката. Мога да я подбера по начин, който ми харесва. За сега сме решили тя да е пряко свързана с темата. Така че ще имаме тематични недели на рока, попа, класиката, акапелата и т.н. Слушайте ни, обещавам - ще бъде интересно!“

Петър Буров: „Харесва ми радиопреживяването. Интересно е усещането да прилагаш знанията си в реална професионална среда. Видях отблизо как протича един работен радиоден. Беше вълнуващо! Запознах се с чувствително и скъпо оборудване, с каквото до сега не бях работил. Екипът е много дружелюбен. Допада ми и фактът, че имам свободата да изразя мнението си по теми, които ме вълнуват.“

Любопитството към света и хората около нас, чистото словесно общуване носят особен вид вълнение, стоплят и съграждат светове…. Какъв по- добър начин един млад човек да визуализира себе си и… да остави следа чрез слово?!

Разгаряйте това любопитство, грижете се за умението да общувате, стопляйте с думи винаги, когато ви стане студено. Преоткривайте всяко предизвикателство, разпалвайте театъра на въображението и с постоянни малки крачки… не спирайте да творите светове!

Успех!

Звезделина Гечева

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини