Ресми Мурад взе участие в отбелязването на 25-годишния юбилей на Сдружението на Балканци в Истанбул

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Ардино Ресми Мурад и областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан взеха участие в отбелязването на 25-годишен юбилей на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) в побратимената община Картал, Истанбул. Визитата им бе покана на кмета на Картал д-р Алтънок Юз и председателя на Сдружението на балканските изселници Олджай Юзгюн.

    Събитието се проведе в новооткрития салон „Карделен” в Малтепе. Присъстваха още народният представител Невин Хасан, кметът на община Ситово Сезгин Халилибрахим. Тук бе и председателя на Сдружението за култура и приятелство „Халлалълар” (Башевци) в Истанбул Руфат Яджъ.

    Кметът Ресми Мурад поздрави присъстващите от името на кметовете, членове на Сдружение „Толерантност”. От името на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ приветствие поднесе народният представител Невин Хасан.

    Ресми Мурад получи благодарствен плакет от председателя на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) Олджай Юзгюн за приноса му за развитието на сътрудничеството между община Ардино и Сдружението на балканските изселници.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини