БСП е против увеличението на данък сгради и такса смет

Като група съветници изразяваме категоричната си позиция „против” предложението  за драстично увеличение на данък сгради и такса смет от страна на ръководството на Община Кърджали. Нашите съграждани нямат заслуга за катастрофалното финансово състояние на Общината. Напротив ! Те са тези, които се прибират по тъмни улици, техни са автомобилите по автосервизите, повредени от лошите пътища! Последиците от лошото управление на Общината са най-вече за тях! Днес се оказва, че трябва и да си плащат за тези „ удобства” !     

Припомняме, че като група съветници винаги сме се старали да бъдем не просто опозиция в местния Общински съвет, а градивна опозиция. Отговорността ни пред нашите съграждани се изразява в това да търсим онези управленски решения, които ще доведат до повишаване на техния жизнен стандарт и превръщането на нашия град в по-добро място за живот. За пореден път със съжаление отбелязваме, че идеите, които винаги сме защитавали, като партия и група съветници, остават нечути от ръководството на Община Кърджали. Потенциалът, който има нашият регион в областта на културно-историческият туризъм, също остава неразвит заедно с възможностите, които ни разкрива отварянето на прохода Маказа, през който преминава огромен поток от туристи, но не остават в града ни. Не стопанисваме както трябва  археологическите и културно-исторически паметници, които имаме, не ги рекламираме, не изграждаме инфраструктурата около тях, не създаваме условия за инвестиции в областта на туризма. Не се разработват зоните около т.нар. Водно огледало,  не се работи в посока изграждането на промишлена зона. Неразработването  на тези идеи лишава от сериозни  приходи общинския бюджет.

Припомняме, че в началото на годината групите съветници на ДПС и ГЕРБ дадоха своето съгласие, чрез гласуване, да бъдат продадени атрактивни общински търговски обекти, които са част от т.нар. „Пазар на производителите”. Вместо това те можеха да бъдат постоянен източник на дълготрайни приходи в общинския бюджет - такива решения са временни и нямат управленски характер. 

Призоваваме ръководството на Община Кърджали да направи задълбочен анализ на възможностите за допълнителни приходи, а не да търси лесното решение каквото е повишаване данъците на нашите съграждани! Нека не злоупотребяваме с търпението на хората!

Колеги общински съветници, на 15. 12. 2016 г.  нека не забравяме, че сме избрани да решаваме проблемите на гражданите на община Кърджали, а не те – нашите!

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини