170 абсолвенти от Филиала получиха дипломите си,бизнесът и властта пренебрегнаха празника им

    170 абсолвенти от 7 специалности получиха дипломите си на тържествена церемония във филиала „Любен Каравелов“ на Пловдивския университе „Паисий Хилендарски“.14 от завършващите бакалаври са отличници и получиха награди.На тържеството присъстваха много от родителите и приятелите на абсолвентите.За съжаление нямаше представители на бизнеса и властта,които са потенциални работодатели на младите хора.

    Надявам се,че ще бъдете търсени като бъдещи специалисти,защото специалностите, в които се обучавахте са важни за региона.Това сподели в приветственото си слово директорът на Филиала проф.д-р Илиана Велчева.Тя защити честа на най-старият ВУЗ в Кърджали,като подчерта настъплението на новоизлюпени учебни заведения,които девалвират бъдещото образование.Проф.Велчева поздрави родителите за лишенията и жертвите ,които са търпели за да изучат децата си. Тя не пропусна да похвали и колегите-преподаватели за усърдието и професионализма вложени в обучението на бакалаврите. Дипломите,които ще получите са пътната ви карта на вашите мечти и реализация. Това е само първи етап в образованието ви.Предлагаме ви и магистърска степен, припомни директорът на Филиала на абсолвентите.

    От името на зъвършващите бакалаври приветствие поднесе Тонка Димитрова.Тя започна словото си с цитат от химна на Стоян Михайловски „Науката е слънце,което в душите грей...“Според Димитрова с влизането във „Любен Каравелов“ е започнало пробуждането на колегите й.Годините прекарани тук са най-хубавите в нашия живот.Има ентусиазъм за ново начало.Уверени сме ,че ще се справим,подчерта Димитрова.

    Приветствие имаше и от Петя Зенгин,председател на студентския съвет.

    Колеги на абсолвентите им поднесаха кратка музикална програма. Последва полагането на Галилеева клетва за служба на обществото и Родината.

    Кулминацията бе връчването на дипломите на 170-те абсолвенти в присъствието на техните близки,които ги аплодираха.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини