Мелих от Ардино спечели трето място на математическо състезание

Петокласникът от СУ „Васил Левски” от Ардино, Мелих Алиев се класира на трето място в областния кръг на националното математическо състезание „Иван Салабашев”. Турнирът се проведе в Кърджали. Участваха 147 деца от втори до девети клас, представители на училища от Кърджали, Джебел и Ардино.

На първо място във възрастовата група за пети клас се наредиха учениците от СУ „П.Р.Славейков” – Рефик Тефик и Стефан Краев, а на втора позиция е Минчо Славейков от СУ „Хр.Ботев” от Джебел.

„Доволен съм, че се наредих сред първите трима в областта. За първи път участвам в това състезание. Мога да кажа, че задачите не бяха трудни, но имаше неизучен материал, а и времето не ми стигна”, сподели петокласникът от Ардино.

„Мелих има изразени математически способности. Много организиран и отговорен ученик. Съвестно изпълнява поставените задачи. Пожелавам му още по-големи успехи”, заяви Велизара Добрева, старши учител по математика в СУ „В.Левски”. Мелих е взел участие и в Коледното състезание по математика, което се провело през уикенда в ГПЧЕ „Хр.Ботев”. Надява се на нови успехи.

Призьорите от турнира „Иван Салабашев” ще получат своите медали, награди и грамоти по време на традиционния Бал на шампионите, който ще се проведе на 20 декември в Актовата зала на СУ „П. Р. Славейков”.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини