В област Кърджали са образувани над 100 досъдебни производства срещу гласували, без да имат това право

В област Кърджали от началото на 2016 г. са образувани 110 досъдебни производства срещу лица, гласували, без да имат избирателно право. Това отчетоха за БТА от Окръжната прокуратура в Кърджали и допълниха, че производствата са за участие в различни избори.
Те са срещу 110 души, като в съда са внесени 19 дела с постановление на прокуратурата за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание. Осъдени са 15 лица от региона, на които са наложени глоби, в повечето случаи в размер 1000 лева. Съдът е постановил четири оправдателни решения, едно от които е влязло в сила. По останалите три случая са внесени протести от прокуратурата спрямо съдебните решения.
От Окръжната прокуратура в Кърджали отчитат, че от четирите районни прокуратури в съдебния район само в Крумовград няма образувани досъдебни производства за гласували, без да имат това право. Най-значителен е броят на лицата в Кърджали - 90. За останалите две прокуратури - Момчилград и Ардино, те са съответно 16 и 4, допълниха от Окръжната прокуратура.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини