Хасан Азис изпрати съболезнователни писма на посланиците на Германия и Русия

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис изпрати съболезнователно писмо до                                 Н.Пр.г-н  Анатолий  МАКАРОВ, извънреден и пълномощен посланик  на Руската Федерация в София по   повод убийството на   посланика на Руската Федерация в Анкара  Андрей Карлов. „Позволете ми от мое име и от името на жителите на  община Кърджали чрез Вас да поднеса съболезнования на  семейството и близките на Андрей Карлов. Моля предайте нашата съпричастност към тяхната болка и скръб.“, се посочва в писмото.

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис изпрати писмо до посланика на РТурция Н.Прл.Сюлейман Гьокче по повод атентата в град Кайсери.Чрез него инж.Азис поднася съболезнования на близките на загиналите, а на ранените пожелава скорошно оздравяване. Осъжда се терористичния акт, отнел живота на десетки турски граждани.

Кърджалийският кмет изпрати съболезнователно писмо и до посланика на Германия у нас   Н.Пр.Детлеф Лингеман.   В писмото се поднасят  съболезнования на членовете на семействата и близките на загиналите по време на терористичния атентат  на 19 декември 2016г. в Берлин и се изразява солидарност и подкрепа. Осъжда се остро   античовешкия акт,  станал причина за гибелта на невинни немски граждани.

„Уверявам Ви, че в мислите си всички сме заедно с Вас, в позиция на защита на свободата и свещенното право на живот на всеки гражданин!“, се казва още в писмото.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини